/
/
Η φαρμακευτική εταιρία Galenica ξεκινά μελέτη – ορόσημο για την σύγχρονη νόσο που λέγεται λειτουργική δυσπεψία

Η φαρμακευτική εταιρία Galenica ξεκινά μελέτη – ορόσημο για την σύγχρονη νόσο που λέγεται λειτουργική δυσπεψία

Η διεξαγωγή μιας εξαιρετικά σημαντικής κλινικής μελέτης που στοχεύει στην αντιμετώπιση της σύγχρονης νόσου, που ονομάζεται λειτουργική δυσπεψία, ξεκίνησε από την ελληνική φαρμακευτική εταιρία Galenica.

Το πρωτόκολλο της μελέτης αναλύθηκε και συζητήθηκε διεξοδικά σε διακεκριμένους ιατρούς/γαστρεντερολόγους-ερευνητές από 4 διαφορετικές χώρες, κατά τη διάρκεια του “Investigator’s Meeting» που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου στην Χαλκιδική. Εικοσιτέσσερις (24) ερευνητές –Έλληνες, Πολωνοί, Ρουμάνοι και Τούρκοι, εκπαιδεύτηκαν πάνω στο πρωτόκολλο, ώστε να μπορέσουν να εργαστούν από κοινού για την διεξαγωγή της κλινικής μελέτης, η οποία σχεδιάστηκε και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την ελληνική φαρμακευτική εταιρία Galenica. Στόχος της κλινικής μελέτης είναι να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της χορήγησης Τριμεβουτίνης 300mg δύο φορές την ημέρα στην ανακούφιση των ασθενών με λειτουργική δυσπεψία.

Η διάρκειά της υπολογίζεται σε 1 έτος περίπου και θα πραγματοποιηθεί σε 12 Κέντρα σε Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία και Πολωνία. Συνολικά σχεδιάζεται να εισαχθούν 240 ασθενείς.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Galenica είναι η πρώτη ελληνική φαρμακευτική εταιρία η οποία σχεδιάζει, χρηματοδοτεί και έχει την συνολική εποπτεία μιας πολυεθνικής κλινικής μελέτης φάσης ΙΙΙ.