/
/
Η Galenica χορηγεί την έκδοση παιδικού παραμυθιού

Η Galenica χορηγεί την έκδοση παιδικού παραμυθιού

«ένα  ζευγάρι άσπρα γάντια, χοντρές μάλλινες κάλτσες και ένα κόκκινο σκουφί»… 

«Ο αθώος, αγνός, άδολος, αυθόρμητος κόσμος που κρύβει μέσα της η παιδική ψυχή πάντα μαγεύει όποιον τον γνωρίσει»…Αυτός ο κόσμος, αυτή η απέραντη αγάπη,  αποτυπώνεται με τον πιο όμορφο τρόπο στις σελίδες του βιβλίου της συγγραφέως –εκπαιδευτικού Λεμονιάς Κυρίτση «ένα  ζευγάρι άσπρα γάντια, χοντρές μάλλινες κάλτσες και ένα κόκκινο σκουφί».

Το βιβλίοεκδόθηκε με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρίας Galenica σε συνεργασία με το σωματείο Ανοικτή Αγκαλιά των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής.

Η ιστορία που διηγείται ξεκινά πολλά πολλά  χρόνια πριν, όταν ένα μικρό αγοράκι κάποια μαγική νύκτα αποφασίζει να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι, το οποίο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα κάθε παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πραγματοποιώντας τα όνειρα και τις ευχές κάθε μικρού ή μεγάλου παιδιού.

Το  παραμύθι  «ένα  ζευγάρι άσπρα γάντια, χοντρές μάλλινες κάλτσες και ένα κόκκινο σκουφί»είναι ένα όμορφο μαγικό ταξίδι για όσους πιστεύουν ότι ο Αϊ Βασίλης υπάρχει , αρκεί να μπορέσουν να τον δουν κοιτώντας μέσα στην καρδιά τους.

Μέσα από την περιγραφή της μαγικής του διαδρομής από την γη μέχρι τον ουρανό και αντίστροφα, αποτυπώνεται όλο το μεγαλείο της παιδικής ψυχούλας που χωρά τον κόσμο όλο.

Όλοι υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της γιατί κατορθώνει να διατηρήσει τα μάτια της ψυχής ανοιχτά, να επιμένει στην αγάπη της ζωής, στις ανθρώπινες αξίες και να δίνει την ελπίδα ότι ακόμα κι’ αν τρυπήσει το τσεπάκι της ψυχής μας από μικρόψυχους ανθρώπους ή κακουχίες ποτέ δεν χάνουμε τα ναύλα για το όνειρο …